Ořechy natrháme koncem června, propícháme špendlíkem a máčíme ve vodě tak dlouho, až zčernají. Toto trvá 2–3 týdny. Každý den je nutno vodu vyměňovat.
Poté ořechy přivedeme k varu v čisté vodě a vaříme zvolna do měkka.
Následně je vybereme do mísy, zalijeme cukerným roztokem (na 1 l vody 20 dkg cukru) a uložíme na 24 hodin do chladu.
Poté slijeme, přidáme do šťávy dalších 20 dkg cukru a samotnou šťávu přivedeme k varu.
Nalijeme ji k ořechům, povaříme a znovu uložíme do chladu na 24 hodin.
Takto opakujeme celkem čtyřikrát – šťáva se tím zahušťuje.
Po čtvrtém cyklu přidáme 20 dkg cukru včetně koření a povaříme šťávu i s ořechy po dobu dvou minut.
Ořechy vyjmeme a šťávu svaříme dohusta. Ještě horkou ji nalijeme na ořechy připravené ve sklenicích a dáme vychladnout.
Sklenice uzavřeme a sterilizujeme při 100 °C po dobu osmi minut.
Při podávání ořechy nakrájíme na plátky. Takto připravené se hodí pro každou příležitosti