Go Back
Vepřové maso se zeleninou.

Vepřové maso se zeleninou

Olga Skálová
Porcí 4 porce

Suroviny
  

  • 4 pláty vepřové kýty, kotlety nebo krkovice
  • 1 sáček mražené zeleniny (nejlépe směs hrášek, mrkev, kukuřice)
  • 1 smetana ke šlehání
  • trochu mléka
  • máslo nebo olej na osmažení masa
  • trochu hladké mouky
  • sůl
  • pepř
  • případně kořenící směs

Postup
 

  • Omyté pláty masa po okrajích nařízneme, posolíme, opepříme, případně okořeníme. Po jedné straně poprášíme hladkou moukou. Na rozpáleném tuku opečeme po obou stranách (nejprve pomoučenou stranu), z každé strany 4 minuty.
  • Osmažené maso vložíme do zapékací mísy, zasypeme směsí zeleniny a zalijeme smetanou, kterou jsme si rozmíchali s trochou mléka a špetkou soli.
  • Celé vložíme do trouby a zapékáme 1,5 hodiny na 150 °C.
  • Jako přílohu podáváme vařené brambory.

Poznámky

Foto: Olga Skálová
Vytisknout