Go Back
Péřové bramborové knedlíky.

Péřové bramborové knedlíky

Olga Skálová
Porcí 4 porce

Suroviny
  

  • 50 dkg uvařených nastrouhaných brambor
  • 8 dkg dětské krupice
  • 7 dkg solamylu
  • 2 žloutky
  • sůl
  • ½ prášku do pečiva
  • 2 rohlíky nakrájené na kostičky – mohou být i na másle osmažené

Postup
 

  • Oloupané a omyté brambory uvaříme v osolené vodě. Po vychladnutí nastrouháme na hrubém struhadle. Ze všech přísad vytvoříme pěkné těsto, podle typu brambor bude možná potřeba přidat více krupice a solamylu.
  • Z těsta vypracujeme válečky o průměru 5–6 cm. Je možno je vařit jak v páře, tak ve vodě. Já vařím v páře ½ hodiny.
  • Uvařené knedlíky nakrájíme na kolečka a servírujeme se zelím a masem – stejně jako klasické bramborové knedlíky.

Poznámky

Tip redakce:
  1. Pokud zbudou, dají se studené a nakrájené na kolečka osmažit a podávat místo kroket.

Foto: Olga Skálová
Vytisknout