Go Back
Jogurtové brambory.

Jogurtové brambory

Olga Skálová
Porcí 4 porce

Suroviny
  

  • 1 kg brambor
  • 1 bílý jogurt
  • 4 stroužky česneku
  • trochu másla
  • kari
  • sladká paprika
  • sůl

Postup
 

  • Oloupané a na kostičky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě (15 minut) – nesmějí být rozvařené. Scedíme.
  • Na pánvi rozpustíme máslo, na kterém chvilku pražíme prolisovaný česnek, aby se rozvoněl a nebyl syrový. Přidáme lžičku papriky a lžičku kari koření – krátce promícháme a ihned přidáváme jogurt a sůl.
  • Do takto připraveného základu vsypeme brambory, řádně promícháme a za občasného míchání necháme chvíli prohřát.

Poznámky

Tip redakce:
Lze podávat jako přílohu k masu, kterému chybí šťáva na polití vařených brambor, tj. talířové kuře, přírodní řízky, uzené maso apod.

Foto: Olga Skálová.
Vytisknout