Na těsto navážíme do mísy všechny ingredience – máslo musí být měkké a mléko nejlépe vlažné. Hněteme, dokud nedostaneme hladké a kompaktní těsto, které se nelepí na vařechu ani na mísu.
Těsto necháme na teplém místě vykynout, objem musí být dvojnásobný.
Na tvarohovou náplň smícháme všechny ingredience do hladké hmoty.
Na drobenku smícháme prsty mouku, sůl, cukr a máslo – rum přidáme až na závěr.
Vykynuté těsto opatrně přesuneme na pomoučenou plochu a opatrně rozválíme na obdélník 30 × 20 cm. Rádýlkem jej rozřežeme na 20 stejných čtverců. Doprostřed každého dáme 1 lžičku tvarohové náplně, rohy, přehneme přes náplň, spojíme a zakoulíme.
Odložíme na plech s papírem na pečení, necháme lehce nakynout a poté pomocí malé štamprle či čistého vajíčka uděláme v každém koláčku důlek. Koláče potřeme rozpuštěným máslem, důlky naplníme povidly smíchanými s kořením a dobře je zasypeme drobenkou.
Pečeme ve vyhřáté troubě na horkovzduch při 200 °C asi 12–14 minut dozlatova.
Ještě horké potřeme zbylým máslem smíchaným s rumem.