Go Back
Velikonoční nádivka

Nádivka i jako hotové jídlo

Olga Skálová

Suroviny
  

  • 5 žloutků
  • 5 bílků
  • 125 g másla
  • 2 cibule najemno nakrájené
  • 1 zelená kapie nakrájená na kostičky
  • 1 červená kapie nakrájená na kostičky
  • 5 rohlíků nakrájených na kostky
  • 400 g žampionů nakrájených na kostičky
  • 200 g libové anglické slaniny nakrájené na kostičky
  • 2 hrsti čerstvých listů baby špenátu
  • trocha sádla
  • sůl dle chuti
  • pepř dle chuti
  • drcený kmín dle chuti
  • olej na vymazání pekáčků

Postup
 

  • Oloupané cibule nakrájíme najemno. Jednu z nich osmahneme s anglickou slaninou, druhou zpěníme na trošce sádla a osmahneme na ní na kostky nakrájené žampiony, k nimž přidáme drcený kmín.
  • Omytou kapii, očištěné žampiony a rohlíky nakrájíme na kostičky, baby špenát opláchneme.
  • Všechno smícháme dohromady.
  • Změklé máslo utřeme s žloutky a solí, přidáme k hmotě a nakonec vmícháme sníh z bílků s troškou soli. Podle potřeby přidáme sůl a pepř.
  • Hmotu rozprostřeme do vymazaného, případně strouhankou vysypaného pekáče nebo zapékací misky a pečeme dozlatova při teplotě 180 °C asi 60 minut, až se na nádivce vytvoří kůrka.

Poznámky

Tip redakce: 
  • Lze podávat i samostatně (v tom případě můžeme dát více uzeniny, případně místo anglické slaniny použít uzené maso), nebo jako přílohu k masu.

Foto: Olga Skálová
Vytisknout