Go Back
Mletá pomazánka.

Mletá pomazánka

Olga Skálová
Celková doba 10 mins

Suroviny
  

  • ½ kg mletého jemného salámu
  • 1 sterilovaná zelenina (Hradišťanka, Moravanka...) - obsah 330 g
  • 4 polévkové lžíce majonézy

Postup
 

  • Salám a zeleninu bez nálevu a bez feferonky umeleme na masovém mlýnku. Potom vmícháme na majonézu.

Poznámky

Tipy redakce
  1. Pomazánka je výborná na toasty, chleby, chlebíčky i jednohubky.
  2. Zdobíme dle fantazie, postačí zdobení sýrem, případně plátky klobásy.
  3. Pokud připravujeme na jednohubky a chceme mít pomazánku pikantní, použijeme zeleninu i s feferonkou.
  4. Vše můžeme zpracovávat pomocí tyčového mixéru. V tom případě salám nakrájíme na kostky a vložíme do vyšší nádoby, kam přidáme zeleninu - a vše důkladně rozmixujeme.

Foto: Olga Skálová
Vytisknout