Go Back
Roláda se sušenými švestkami.

Vepřová kotleta plněná sušenými švestkami

Olga Skálová
Porcí 4 porce
Celková doba 2 hrs

Suroviny
  

  • 1 kg vepřové kotlety bez kosti, vcelku
  • 20 dkg sušených švestek
  • sůl
  • pepř
  • grilovací koření (není nutné)

Postup
 

  • Do omyté kotlety nožem udělám podélně tři až čtyři otvory, do nichž vpravím sušené švestky, tak aby byly po celé délce masa. Naditou kotletu posypu směsí soli a pepře, já používám ráda místo toho grilovací koření.
  • Moje máma pak maso dala do pekáče na rošt, podlila trochou vody a přikryté dusila, až bylo maso měkké. Při tomto způsobu bylo nutno pečínku hlídat a podlévat. Potom už nezakryté dala do rozehřáté trouby, aby se vytvořila kůrka. Hotové maso nakrájela na plátky a podávala s brambory, hranolkami nebo bramborovými kroketami.
  • Já dnes na přípravu používám sáčky na pečení (při přípravě je dobré dbát na návod uvedený na sáčku, který použijete). Takže připravenou naditou a kořením posypanou kotletu vložím do sáčku, podleji 125 ml vody, sáček uzavřu klipsem, propíchnu do něj několi kotvorů a peču rovnou v troubě při teplotě 170 stupňů asi hodinu, poté sáček otevřu, zkontroluji, zda je maso měkké, případně ještě chvíli dopeču otevřené. Ze sáčku vyjmu maso a šťávou, která mi takto vznikla, mohu případně plátky před servírováním ještě polít.

Poznámky

Foto: Olga Skálová
Vytisknout