1lžícenasekaného kopru - nejlépe čerstvého, ale lze použít i sušený
sůldle chuti
ocetdle chuti
Karbanátky
1kgmletého masamix hovězí + vepřové
1cibulenajemno nakrájená
3stroužkyčesnekuprolisované
3vejce
3lžíce strouhanky+ trochu na obalení karbanátků
2lžícehladké mouky
1lžička sladké papriky
1lžičkasměsi do mletých mas
1lžíce hořčice
sůldle potřeby
pepřdle potřeby
olejna osmažení
Postup
Příprava omáčky
Z másla a mouky udělám světlou zásmažku, do níž nakonec naleji smetanu a mléko, dobře rozmíchám a nechám přejít varem. Přidám okurky a kopr a chvíli povařím. Nakonec přidám sůl a ocet podle chuti.
Příprava karbanátků
Všechny suroviny dobře promíchám, vypracuji malé karbanátky nebo kuličky, které obalím ve strouhance, osmažím na oleji a dám na teplé místo.