Go Back
Okurkovo-koprová omáčka.

Koprovo-okurková omáčka s malými karbanátky a karlovarským knedlíkem

Olga Skálová
Porcí 4 porce

Suroviny
  

Na omáčku

  • 5 dkg mouky na zásmažku
  • 5 dkg másla na zásmažku
  • 1 smetana
  • ½ l mléka
  • 5 sterilovaných okurek větších, nadrobno nakrájených
  • 1 lžíce nasekaného kopru - nejlépe čerstvého, ale lze použít i sušený
  • sůl dle chuti
  • ocet dle chuti

Karbanátky

  • 1 kg mletého masa mix hovězí + vepřové
  • 1 cibule najemno nakrájená
  • 3 stroužky česneku prolisované
  • 3 vejce
  • 3 lžíce strouhanky + trochu na obalení karbanátků
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička směsi do mletých mas
  • 1 lžíce hořčice
  • sůl dle potřeby
  • pepř dle potřeby
  • olej na osmažení

Postup
 

Příprava omáčky

  • Z másla a mouky udělám světlou zásmažku, do níž nakonec naleji smetanu a mléko, dobře rozmíchám a nechám přejít varem. Přidám okurky a kopr a chvíli povařím. Nakonec přidám sůl a ocet podle chuti.

Příprava karbanátků

  • Všechny suroviny dobře promíchám, vypracuji malé karbanátky nebo kuličky, které obalím ve strouhance, osmažím na oleji a dám na teplé místo.
  • Servíruji s karlovarským knedlíkem.

Poznámky

Foto: Olga Skálová
Vytisknout