Go Back
Slaný závin.

Slaný závin

Olga Skálová
Porcí 2 záviny

Suroviny
  

  • 2 listová těsta (lze koupit i rovnou rozválená na pečicím papíru)
  • 20 dkg tvrdého sýra
  • 10 dkg platků anglické slaniny
  • 20 dkg vysočiny
  • 20 dkg mražené nebo konzervované zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice)
  • 1 vejce
  • kari
  • kečup
  • sůl
  • kmín

Postup
 

  • Pláty listového těsta rovnoměrně posypu kari kořením a potřu kečupem. Pokladu plátky anglické slaniny. Na ně dám nastrouhaný tvrdý sýr, nastrouhanou vysočinu a zeleninu. Sroluji a přenesu na plech. Potřu rozšlehaným vejcem se špetkou soli a posypu kmínem.
  • Peču na 200 stupňů asi 20 minut. Je potřeba hlídat, aby se záviny nespálily.

Poznámky

Tip redakce
  • Do závinu lze jako náplň použít cokoliv, co máte rádi - místo anglické slaniny třeba jemný nebo šunkový salám, místo vysočiny na kostičky nakrájenou klobásu...

Foto: Olga Skálová
Vytisknout