Do velkého pekáče dám na dno trochu olivového oleje a jeden stroužek prolisovaného česneku. Oloupané brambory omyji, nakrájím na kostičky a rovnoměrně rozložím do pekáče. Omytá rajčata rozkrájím na měsíčky, vykrojím z nich přitom zelené části a pokladu na brambory. Vývarem zaliji zeleninu.
Z masa si připravím plátky o tloušťce 1,5 cm, které jen po okrajích naříznu, aby se nekroutily. Do každého plátku vetřu směs soli a pepře. Takto připravené maso kladu do pekáče na zeleninu. Přikryté hodinu dusím.
Během doby, kdy se mi pokrm „vaří sám“, si připravím bylinkovou kůrku. Do misky nastrouhám tvrdý sýr, přidám strouhanku, prolisované 2 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, citronovou kůru a bylinky. Všechno promíchám a vytvořím směs, která je sypká. Pokud mám směs hodně suchou, přidám trochu oleje.
Nyní na připravený talíř vyndám plátky masa. Brambory s rajčaty z pekáče vyjmu a dám do ohnivzdorné mísy, na teplé místo, aby nevychladla.
Na každý plátek masa rovnoměrně pomocí lžičky rozprostřu vrstvičku bylinkové směsi. Zpět do pekáče, ve kterém mi zbyl vývar, umístím rošt a na něj kladu plátky masa.Dám do trouby vyhřáté na 170 stupňů a takto zapékám 10–15 minut, jen aby se kůrka zapekla dozlatova. V tomto okamžiku je potřeba hlídat, aby se nespálila. U mé trouby se mi osvědčilo použít funkci gril, zapékám tedy jen asi 10 minut. A můžu servírovat hotové kompletní jídlo.