Sušenky podrtíme (rozmixujeme) a smícháme s cukrem a kakaem. Přidáme rum a po lžičkách přidáváme černou kávu. Zpracováváme, dokud se nám vše nespojí v těsto, které se dá vyválet.
Hned jak máme těsto hotové, vyválíme obdélníkovou placku. Potřeme náplní a zavineme. Zabalíme do igelitu nebo pečicího papíru a uchováváme v chladnu.
První náplň
Všechny ingerence důkladně promícháme a připravenou placku ihned potíráme.
Druhá náplň
Zahřejeme smetanu na 40–45 °C. Vlijeme do rozpuštěné bílé čokolády (teplota čokolády do 40 °C). Tyčovým mixérem šleháme, až nám vznikne lesklý kompaktní krém. Přidáme kokos a promícháme. Připravenou placku můžeme ihned potírat.
Poznámky
Tipy redakce:
Kávu přidávejte opravdu po lžičkách, abyste najednou neměli těsto moc řídké. Milovníci rumu mohou po každé lžičce kávy přidat lžičku rumu 😉
Obdélníková placka se bude dobře vyvalovat, když dáme těsto mezi dva pevnější igelity.