Go Back
Marokánky.

Marokánky "co dům dal"

Josef Maršálek
Celková doba 25 mins

Suroviny
  

  • 200 g cukru krupice
  • 75 g hladké špaldové mouky
  • 55 g másla
  • 120 ml mléka
  • 65 g medu
  • ¼ lžičky mleté kávy
  • ¼ lžičky soli
  • 150 g slaných arašídů
  • 100 g rozinek
  • 100 g kandovaného ovoce
  • 100 g hořké čokolády
  • 100 g bílé čokolády

Postup
 

  • Kromě mouky smícháme všechny ingredience a přivedeme k varu, necháme povařit přibližně 1 minutu. Sejmeme z plotýnky a zamícháme mouku. Po důkladném promíchání necháme směs vychladnout. Na plech vyložený pečicím papírem nanášíme hmotu lžičkou. Při 200 °C pečeme 7 až 8 minut.
  • Necháme vychladnout a spodní stranu marokánek namočíme do čokolády.

Poznámky

Tipy redakce: 
Místo arašídů můžete dát jakékoli oříšky nebo mandle. Rovněž další složky můžete nahradit tím, co doma najdete, jen musí být vždy zachován poměr ingerdiencí.
Na plech raději nanášejte lžičkou dál od sebe, z hrudek se totiž při pečení vytvoří kolečka, která by se vám mohla spéct dohromady, pokud budou moc blízko u sebe.
Foto: Pixabay.
Vytisknout