Go Back
Anglické jednohubky

Anglické jednohubky

Porcí 6 porcí
Celková doba 1 hr 30 mins

Suroviny
  

  • 0,5 kg kuřecích jater
  • 25 dkg anglické slaniny (pěkné plátky, aby se do nich dala játra dobře balit)
  • 5 dkg zelených oliv
  • kari koření
  • provensálské koření

Postup
 

  • Kuřecí játra opereme, necháme okapat a rozložíme na talíř. Posypeme z jedné strany kari kořením, z druhé strany kořením provensálským.
  • Potom zabalíme vždy jeden kus jater (větší játra můžeme překrojit) do plátku anglické slaniny a postavíme takto vytvořené ruličky jednu vedle druhé do zapékací mísy.
  • Na každou položíme jednu nebo dvě olivy.
  • Pečeme hodinu na 150 °C.
  • Podáváme buď samostatně k vínu (v tom případě balíme menší kousky jater), nebo jako hlavní jídlo s bramborovou kaší nebo s bramborem.

Poznámky

Foto: Olga Skálová.
Vytisknout