Go Back
Zdivočelý hovězí guláš.

Zdivočelý hovězí guláš

Olga Skálová
Porcí 6 porcí

Suroviny
  

  • 1 kg hovězího masa (kližky nebo předního), nakrájeného na kostky
  • 2 cibule
  • 2 lžíce sádla nebo oleje
  • trochu hrubé mouky
  • 1 lžička papriky (já dávám sladkou, můžete ovšem dát pálivou, pokud máte rádi ostrý guláš)
  • 1 lžička gulášového koření
  • mletý pepř
  • mletý jalovec
  • drcený kmín
  • mletý bobkový list
  • sůl
  • tymián

Postup
 

  • Na sádle nebo oleji dozlatova usmažíme najemno nakrájenou cibulku. Přidáme lžičku gulášového koření a lžičku papriky. Jen promícháme a okamžitě přidáme maso nakrájené na kostky. Za stálého míchání opékáme, až maso pustí šťávu. Přidáme koření (bobkový list, pepř, jalovec a kmín) a přilejeme trochu horké vody. Dusíme, dokud maso není měkké. Pak odstavíme hrnec z ohně, chvíli počkáme, až guláš přestane vřít, a zaprášíme 2–3 lžícemi hrubé mouky. Promícháme a ještě chvíli povaříme. Těsně před koncem vaření přidáme špetku tymiánu. Podle chuti přisolíme. Jako přílohu podáváme pečivo nebo knedlík.

Poznámky

Foto: Olga Skálová.
Vytisknout