Go Back
Maso v mrkvi s vařeným bramborem.

Hovězí maso v mrkvi

Olga Skálová
Porcí 4 porce
Celková doba 3 hrs

Suroviny
  

  • 500 g hovězího masa (kližka nebo přední), nakrájeného na kostky jako na guláš
  • 1 kg mrkve nakrájené na pokud možno stejnoměrné kousky, spíš drobnější
  • 1 petržel nakrájená na kousky (pokud nemáme čerstvou, můžeme dát trochu sušené petrželové nati)
  • 100 g másla
  • 1 větší cibule nakrájená nadrobno
  • sůl
  • pepř
  • hovězí vývar nebo voda
  • 1 lžička staročeského koření (není nutná)

Postup
 

  • Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibulku, přidáme na kostky nakrájené maso, které necháme jen zatáhnout, a přisypeme nadrobno nakrájenou mrkev a petržel. Za občasného míchání chvíli opékáme. Přidáme sůl a pepř, případně petrželovou nať a staročeské koření.
  • Řádně promícháme a přilijeme trochu vody nebo hovězího vývaru.
  • Dusíme, dokud maso není měkké – u kližky počítejte i s dobou cca 2,5 hodiny. Mrkev se částečně rozvaří.
  • Podáváme s vařenými bramborami.

Poznámky

Tip: Pokud vám mrkev zbarví prsty dooranžova, omyjte si je citronovou pastou na mytí rukou. Nejenže se zbavíte oranžové barvy, ale uděláte si zároveň jemný peeling.
Foto: Olga Skálová.
Vytisknout