Go Back
Syrový květák a hrnec

Vařený květák

Porcí 4 porce

Suroviny
  

  • květák velikost a počet dle počtu strávníků, pro čtyři stačí jeden větší
  • 30 dkg storuhaného sýru (45% eidam, gouda, případně jiný, který máte rádi)
  • sůl
  • kečup, tatarská omáčka, jogurtový dressing... podle chuti
  • trocha rozpuštěného másla na pomaštění

Postup
 

  • Květák očistěte a rozeberte na růžičky. Uvařte jej v osolené vodě tak, aby nebyl tvrdý ani rozvařený. Hotový dejte na talíř a ihned posypte dostatečným množstvím najemno nastrouhaného sýru. Zakapejte rozpuštěným máslem – ne moc, květák ho nesaje, máslo slouží jen ke spojení chutí. Servírujte. Svou porci si může každý dochutit podle své preference kečupem nebo tatarkou, případně obojím, nebo jiným oblíbeným dressingem.

Poznámky

TIP: Květák můžete připravit i na páře. Zachová si tak zajímavější strukturu i více živin.
Foto: Pixabay.
Vytisknout