Go Back
Josef Maršálek, kniha moderní česká cukrařina a Moje sváteční pečení.

Čokoládová pomazánka

Josef Maršálek
Celková doba 30 mins

Suroviny
  

  • 220 g hořké čokolády zhruba 60%
  • 100 g medu
  • 150 g smetany 33%
  • 30 g másla
  • 65 g oleje olivového, pekanového či arašídového

Postup
 

  • Smetanu přivedeme k varu společně s medem, a také máslem, a vařící nalejeme na čokoládu. Necháme asi 5 min. povolit, a poté ruční metlou vymícháme dohladka.
  • Po částech zašleháme olej.
  • Ještě teplou pomazánkou naplníme sklenice s víkem a uzavřeme. Necháme vychladnout. Skladujeme v lednici a snažíme se nesníst vše najednou 😉 – a věřte nám, že tento krok je na celém receptu to nejtěžší 😉.

Poznámky

Foto: Josef Maršálek
Vytisknout