Go Back
Karamelový krém, lepší než Creme Brulee, od Ivety Fabešové z IF Café.

Krém Karamel

Iveta Fabešová
Porcí 4 klasické zapékací misky
Celková doba 45 mins

Suroviny
  

Karamel

  • 125 g cukru krupice

Krém

  • 1 vanilkový lusk
  • 500 ml plnotučného mléka
  • 4 vejce
  • 250 g cukru krupice

Postup
 

Příprava karamelu

  • Cukr vsypte do hrnce, zahřívejte na mírném plameni a nechte zkaramelizovat. Karamel ihned rozlijte do zapékacích mističek.

Příprava krému

  • Vanilkový lusk podélně rozřízněte, nožem vyškrábněte semínka a i s luskem vložte do rendlíku s mlékem. Mléko přiveďte k varu, odstavte a nechte 30 minut louhovat. Poté vanilkový lusk odstraňte.
  • Vejce a cukr promíchejte, přilijte připravené mléko a promíchejte. Připravený krém nalijte rovnoměrně do zapékacích mističek s karamelem.
  • Do plechu nebo formy s vyššími okraji vlijte vařící vodu a vyskládejte do ní naplněné misky. Vodní lázeň by měla dosahovat do ¾ výšky zapékacích misek. Vložte do předehřáté trouby na 200 °C a pečte asi 25 minut. Vyjměte, ihned vyklopte na talířky a nechte vychladnout.

Poznámky

Recept z knihy Vše sladké - ke koupi na www.pohlreichshop.cz/vse-sladke/. Publikováno se svolením Ivety Fabešové.
Foto: @marekbartos Créme caramel
Vytisknout