Go Back

Frittata

Petra Matějková
Porcí 2 porce

Suroviny
  

  • 4 vajíčka
  • 2 brambory
  • 100 g šunky (nebo libové klobásy, případně uzené maso)
  • 100 ml smetany
  • 100 g výraznějšího sýra (niva, comté, …)
  • 1 jarní cibulka
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup
 

  • Brambory nakrájejte na tenké plátky, opečte dozlatova na lžíci oleje a přidejte k nim na malé kousky nakrájenou uzeninu. Osolte a opepřete.
  • Vejce prošlehejte se smetanou, osolte a opepřete.
  • Sýr nastrouhejte nebo nakrájejte na malé kostičky.
  • Jakmile jsou brambory opečené, odstavte pánev z plotny, posypte je sýrem a zalijte vaječnou směsí.
  • Dejte péct do středně vyhřáté trouby a pečte, dokud nebude hmota na pohled pevná.

Poznámky

Podávejte posypané najemno nakrájenou jarní cibulkou.
Vytisknout