Go Back
Print
Frittata
Petra Matějková
Porcí
2
porce
Suroviny
4
vajíčka
2
brambory
100
g
šunky
(nebo libové klobásy, případně uzené maso)
100
ml
smetany
100
g
výraznějšího sýra
(niva, comté, …)
1
jarní cibulka
sůl a pepř
podle chuti
olej na smažení
Postup
Brambory nakrájejte na tenké plátky, opečte dozlatova na lžíci oleje a přidejte k nim na malé kousky nakrájenou uzeninu. Osolte a opepřete.
Vejce prošlehejte se smetanou, osolte a opepřete.
Sýr nastrouhejte nebo nakrájejte na malé kostičky.
Jakmile jsou brambory opečené, odstavte pánev z plotny, posypte je sýrem a zalijte vaječnou směsí.
Dejte péct do středně vyhřáté trouby a pečte, dokud nebude hmota na pohled pevná.
Poznámky
Podávejte posypané najemno nakrájenou jarní cibulkou.
Poslat e-mailem
Vytisknout