Go Back

Sušená rajčata v olivovém oleji

Petra Matějková

Suroviny
  

  • zralá rajčata
  • cukr
  • sůl
  • čerstvý česnek
  • čerstvá bazalka a rozmarýn
  • olivový olej

Postup
 

  • Velká rajčata omyjte a nakrájejte na čtvrtky nebo plátky silné cca 1 cm, cherry rajčátka stačí nakrájet na poloviny.
  • Vyskládejte na plech na pečící papír nebo do sušičky.
  • Posypte cukrem (nešetřete jím, zvýrazní chuť rajčat) a posolte.
  • Usušte až do fáze, kdy rajčata nebudou na pohled vlhká, ale zůstanou na omak pružná.
  • Do čistých a suchých skleniček dejte po oloupaném stroužku česneku, kousku rozmarýnu a lístku bazalky, naskládejte sušená rajčata a zalijte až po okraj olivovým olejem.

Poznámky

Pokud rajčata sníte do 3 měsíců, nemusíte je sterilovat, ale uchovávejte je v chladu.
Vytisknout