Go Back

Sterilované papriky plněné zelím

Petra Matějková

Suroviny
  

Na lák:

  • 1,75 litru vody
  • 0,6 litru octa
  • 240 g cukru
  • 80 g soli
  • kapka olivového oleje

Na papriky:

  • 1 kg bílých paprik
  • čerstvé zelí
  • hořčičné semínko
  • bobkový list
  • nové koření
  • celý pepř

Postup
 

  • Všechny suroviny na lák svařte (bez oleje) a nechte zchladnout.
  • Papriky omyjte, odřízněte jim stopky a vydlabejte jádřince. Snažte se pracovat opatrně, ať plody neprasknou a zůstanou pěkně vcelku.
  • Zelí očistěte, rozčtvrťte a nakrájejte na tenké nudličky.
  • Natlačte ho co nejvíc do každé papriky a vložte do čisté sklenice.
  • Přidejte koření: bobkový list, 3 kuličky nového koření, pár kuliček pepře a půl lžičky hořčičných semínek.
  • Zalijte lákem 3 mm pod okraj sklenice a zakápněte olivovým olejem.
  • Pevně uzavřete čistým suchým víčkem a sterilujte při teplotě 85 °C po dobu 20 minut.
Vytisknout