Go Back

Americké okurky

Petra Matějková

Suroviny
  

Na okurky:

  • 2,5 kg přerostlých okurek nakladaček (využít ale můžete i salátové okurky nebo cukety)
  • 5 větších cibulí
  • 3 polévkové lžíce soli
  • 2 lžíce nasekaného kopru

Na lák:

  • 600 ml octa
  • 300 ml cukru krupice
  • 1 lžička mletého chilli
  • 1 lžička curry
  • 1 lžička mletého pepře

Postup
 

  • Okurky vydrhněte a v robotu nastrouhejte na plátky, stejně tak cibuli.
  • Ve větším cedníku promíchejte se solí a nechte 2 hodiny vykapávat.
  • Mezitím svařte všechny suroviny na lák a nechte vychladnout.
  • Do vychladlého láku přidejte nasekaný kopr, vykapané okurky a pořádně promíchejte.
  • Plňte do vyvařených suchých sklenic, zbylý lák rozlejte do sklenic tak, aby byly okurky potopené.
  • Pevně uzavřete a sterilujte 20 minut.
Vytisknout