Go Back

Tapas po česku

Petra Matějková

Suroviny
  

  • mix oblíbených uzenin a sýrů
  • mrkev
  • salátová okurka
  • řapíkatý celer
  • čerstvá bageta
  • oblíbená zelenina

Na dip:

  • 2 lžíce majonézy
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • gorgonzola

Postup
 

  • Uzeniny a sýry nakrájejte na drobné kostičky nebo proužky (sousta) a vyskládejte na větší prkénko.
  • Mrkev a salátovou okurku umyjte a nakrájejte podélně na silnější proužky, řapíkatý celer očistěte a nakrájejte na 10 špalíčků. Vyskládejte k uzeninám a sýrům, zelenina je určena k namáčení do dipu.

Připravte dip:

  • Smíchejte majonézu a zakysanou smetanu, postupně zapracujte podle chuti gorgonzolu.
  • Vše servírujte společně s čerstvou nakrájenou bagetou a sezónní zeleninou.
Vytisknout