Go Back

Brambory vařené v mikrovlnné troubě

Justýna Malásková
Porcí 2

Pomůcky

  • zavařovací sklenice o objemu 720 ml

Suroviny
  

  • 5 brambor
  • špetka soli a kmínu (libeček, chilli)

Postup
 

  • Brambory oloupejte, nakrájejte na čtvrtky a vložte je do sklenice o objemu 720 ml.
  • Přidejte trochu soli a kmínu, případně podle chuti libeček nebo trochu čerstvě mletého chilli.
  • Sklenici uzavřete šroubovacím víčkem a důkladně protřepejte.
  • Přidejte vodu – cca 0,5 cm. Poté dejte uzavřenou sklenici do mikrovlnné trouby, kterou zapněte na plný výkon po dobu 7 minut.
  • Dejte pozor při vytahování sklenice z mikrovlnné trouby, bude horká. Rovněž při otvírání sklenice dejte pozor: díky vytvořenému podtlaku půjde hůř otevřít.

Poznámky

Nemusíte mít však starost použít uzavřenou sklenici s víčkem: přestože je kovové, v mikrovlnné troubě žádný problém nezpůsobí. Takto máte brambory připravené k jídlu za chvilku.
Vytisknout