Go Back

Červená čočka s rýží (rychlá příprava)

Pavla Momčilová

Suroviny
  

  • 200 g červené čočky
  • 200 g rýže bílé nebo pro větší děti Natural
  • 2 lžíce čerstvých sekaných bylinek (petrželová nať, saturejka nebo majoránka)
  • 50 g panenského olivového nebo sezamového oleje
  • sůl, popř. 2 lžíce SHOYU
  • sekaná petrželová nať na zdobení

Postup
 

  • Červenou čočku a rýži promyjeme a společně v hrnci máčíme ve studené vodě 10 minut. Vodu nesléváme, doplníme na jedenapůlnásobný objem čočky a rýže a vše přivedeme k varu. 
  • Chvíli vaříme bez pokličky a sbíráme pěnu. Pak necháme vařit na velmi mírném ohni pod pokličkou 20 minut, občas promícháme a popř. doplníme trochou horké vody.
  • Nakonec zamícháme sekané bylinky, popř. SHOYU, a jídlo necháme chvíli zaležet.
  • Hotový pokrm zjemníme panenským olejem a na talířích sypeme petrželovou natí.
  • Podáváme s jemným salátem z čerstvé zeleniny.

Poznámky

Tip: Pokrm je vhodný i pro malé děti (těm SHOYU nepřidáváme).
Vytisknout