2lžícečerstvých sekaných bylinek (petrželová nať, saturejka nebo majoránka)
50gpanenského olivového nebo sezamového oleje
sůl,popř. 2 lžíce SHOYU
sekaná petrželová nať na zdobení
Postup
Červenou čočku a rýži promyjeme a společně v hrnci máčíme ve studené vodě 10 minut. Vodu nesléváme, doplníme na jedenapůlnásobný objem čočky a rýže a vše přivedeme k varu.
Chvíli vaříme bez pokličky a sbíráme pěnu. Pak necháme vařit na velmi mírném ohni pod pokličkou 20 minut, občas promícháme a popř. doplníme trochou horké vody.
Nakonec zamícháme sekané bylinky, popř. SHOYU, a jídlo necháme chvíli zaležet.
Hotový pokrm zjemníme panenským olejem a na talířích sypeme petrželovou natí.
Podáváme s jemným salátem z čerstvé zeleniny.
Poznámky
Tip: Pokrm je vhodný i pro malé děti (těm SHOYU nepřidáváme).