Go Back

Polévka hrstková

Pavla Momčilová

Suroviny
  

  • 1 hrst čočky
  • 1 hrst loupaného hrachu
  • 1 hrst ovesných vloček
  • 1 hrst ječných krupek drobných (lámanka)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička panenského oleje
  • majoránka, sůl, sekaná petrželová nať popř. pár lžic SHOYU
  • 2 l pramenité vody

Postup
 

  • Čočku a loupaný hrách namočíme společně přes noc do studené vody. Vodu slijeme, luštěniny propláchneme, dáme do 2 l pitné vody a vaříme do měkka.
  • Krupky a vločky máčíme v menším množství studené vody asi 2 hodiny před vařením polévky. Pak je přidáme k uvařeným luštěninám i s vodou a na mírném ohni společně povaříme 15 minut.
  • Nakonec přidáme prolisovaný česnek, majoránku, popř. SHOYU nebo dochutíme solí, zjemníme olivovým olejem a sekanou petrželovou natí.

Poznámky

Tip: Polévku můžeme podat i jako hodnotnou večeři. 
Vytisknout