Tužších částí zbavené prýty zeleného chřestu uvařte v páře podle výše uvedeného receptu. Nechte okapat a vychladnout. Vývar použijte na polévku.
Z vajec, extra virgin oleje, mouky, špetky soli a trošky vody vyšlehejte palačinkové těsto, nechte chvíli odpočinout. Z těsta upečte několik tenkých palačinek a nechte je vychladnout.
Z žervé, smetany, jemně posekaného kopru a několika kapek limetkové šťávy vyšlehejte pomazánku, dochuťte solí a cukrem podle vašeho gusta.
Připravené prochladlé palačinky potřete pomazánkou z žervé a do každé palačinky zaviňte 2 až 3 uvařené prýty zeleného chřestu. Svinuté palačinky opatrně nakrájejte na malé roládky, propíchněte každou párátkem a podávejte jako předkrm. Hodí se také jako chuťovka k bílému vínu nebo jablečnému moštu.