Go Back

Palačinkové roládky s chřestem - lahůdka našeho bufetu

Pavla Momčilová

Suroviny
  

  • 300 g zeleného chřestu
  • 100 g čerstvého sýra žervé
  • 3 snítky čerstvého kopru
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • limetková šťáva
  • špetka cukru
  • sůl

Na palačinky:

  • 2 vejce
  • 20 ml sezamového nebo jiného extra virgin oleje
  • 50 g špaldové mouky hladké
  • sůl
  • olej na smažení

Postup
 

  • Tužších částí zbavené prýty zeleného chřestu uvařte v páře podle výše uvedeného receptu. Nechte okapat a vychladnout. Vývar použijte na polévku.
  • Z vajec, extra virgin oleje, mouky, špetky soli a trošky vody vyšlehejte palačinkové těsto, nechte chvíli odpočinout. Z těsta upečte několik tenkých palačinek a nechte je vychladnout.
  • Z žervé, smetany, jemně posekaného kopru a několika kapek limetkové šťávy vyšlehejte pomazánku, dochuťte solí a cukrem podle vašeho gusta.
  • Připravené prochladlé palačinky potřete pomazánkou z žervé a do každé palačinky zaviňte 2 až 3 uvařené prýty zeleného chřestu. Svinuté palačinky opatrně nakrájejte na malé roládky, propíchněte každou párátkem a podávejte jako předkrm. Hodí se také jako chuťovka k bílému vínu nebo jablečnému moštu.

Poznámky

Náš tip
Některé palačinky můžete obohatit plátky schwarzwaldské šunky nebo dobré anglické slaniny. Na párátko je možno přidat kompotovanou višni nebo vypeckovanou černou olivu.
Vytisknout