Oloupané a tužších částí zbavené prýty chřestu uvařte spolu s očištěnými mrkvičkami na páře (podle receptu uvedeného výše) do měkka, rozložte na mísu a nechte vychladnout. Vývar použijte na polévku.
Vejce uvařte natvrdo, oloupejte a nechte vychladnout. Salát rozeberte na listy, propláchněte a nechte dobře okapat.
Na troše oleje opražte sezamová semínka nebo sekané mandle do růžova.
Z jablečného octa, zbylého oleje, soli, asi 1 dl vlažné vody a špetky cukru připravte jemnou zálivku podle chuti.
Na servírovací míse krásně rozložte okapané listy salátu, obložte střídavě uvařenými celými prýty bílého a zeleného chřestu, proložte mrkvičkami a snítkami kadeřavé petržele. Nakonec polijte zálivkou, posypte opraženými sezamovými semeny a hned podávejte.