Go Back

Losos s chřestem - delikatesa pro mlsné

Pavla Momčilová
Porcí 4 porce

Suroviny
  

  • 400 g čerstvého filé z lososa bez kůže
  • 400 g zeleného chřestu
  • 50 ml olivového oleje
  • mletý bílý pepř
  • 200 ml holandské omáčky
  • hrst řeřichy
  • 4 listy hlávkového salátu
  • sůl

Postup
 

  • Oloupaný a tužších částí zbavený chřest uvařte v páře, jak uvedeno výše, nebo ve vodě. Vývar použijte na polévku.
  • Opláchnuté a osušené 4 porce lososa osolte, lehce opepřete a opečte z obou stran na pánvi na oleji. Ponechte na teplém místě.
  • Teplé porce lososa a chřestu urovnejte na talíře. Chřest polijte holandskou omáčkou (recept viz dále), ozdobte řeřichou a listy salátu a hned podávejte. Vhodnou přílohou jsou opečené toasty.        

Poznámky

Náš tip
Místo řeřichy jindy dejte snítky čerstvého kopru nebo posypte sekanou petrželkou.
Vytisknout