Go Back

Těstoviny s chřestem a žampióny - lehký oběd nebo večeře

Pavla Momčilová

Suroviny
  

  • 400 g těstovin
  • 200 g chřestu (bílý nebo zelený)
  • 1 stroužek česneku
  • 30 ml olivového oleje
  • bílý pepř
  • sůl
  • řeřicha

Postup
 

  • Těstoviny uvařte al dente podle návodu na obalu, sceďte a nechte na teplém místě.
  • Oloupaný a tužších částí prýtů zbavený chřest uvařte ve vodě nebo v páře do křupava. Vodu z chřestu použijte na polévku.
  • V pánvi krátce poduste na oleji očištěné a na plátky nakrájené žampióny, přidejte prolisovaný česnek. Přidejte okapaný a na kousky nakrájený uvařený chřest, podle chuti osolte a ochuťte bílým pepřem.
  • Nakonec do pánve přidejte těstoviny, promíchejte a podávejte sypané krájenou řeřichou.

Poznámky

Náš tip
Jindy můžete pokrm sypat strouhaným sýrem nebo polít holandskou omáčkou či jemným pestem podle chuti. 
Vytisknout