Go Back
Hranolky z topinamburů

Hranolky z topinamburů - velmi chutná křupavá pochoutka

Pavla Momčilová

Suroviny
  

  • 10 větších topinamburů
  • sůl
  • řepkový olej na smažení
  • „zubatý“ nůž na krájení

Postup
 

  • Větší topinambury dobře očistíme kartáčkem a odstraníme očka a vadná místa.
  • Zubatým ozdobným nožem z připravených topinamburů nakrájíme hranolky o rozměrech cca 10 x 10 x 30 mm. Dáme je na suchou čistou utěrku a pěkně před smažením osušíme.
  • Ve friťáku nebo v hlubší pánvi zahřejeme olej a hranolky smažíme do zlatova a křupava. Olej necháme na sítu dobře okapat, nakonec na míse lehce osolíme.

Poznámky

Náš tip: Hranolky z topinamburů nejlépe chutnají teplé. Dáváme je i jako zdravou a pro diabetiky prospěšnou sváteční přílohu k masům.
Vytisknout