Hranolky z topinamburů - velmi chutná křupavá pochoutka
Pavla Momčilová
Suroviny
10větších topinamburů
sůl
řepkový olej na smažení
„zubatý“ nůž na krájení
Postup
Větší topinambury dobře očistíme kartáčkem a odstraníme očka a vadná místa.
Zubatým ozdobným nožem z připravených topinamburů nakrájíme hranolky o rozměrech cca 10 x 10 x 30 mm. Dáme je na suchou čistou utěrku a pěkně před smažením osušíme.
Ve friťáku nebo v hlubší pánvi zahřejeme olej a hranolky smažíme do zlatova a křupava. Olej necháme na sítu dobře okapat, nakonec na míse lehce osolíme.
Poznámky
Náš tip: Hranolky z topinamburů nejlépe chutnají teplé. Dáváme je i jako zdravou a pro diabetiky prospěšnou sváteční přílohu k masům.