Go Back

Topinamburové „bramboráčky“ - nejen pro diabetiky

Pavla Momčilová

Suroviny
  

  • 500 g topinamburů
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • 80 g špaldové mouky celozrnné (nebo jiné obilné mouky)
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička majoránky
  • pepř, sůl podle chuti
  • olej na smažení

Postup
 

  • Dobře očištěné topinambury nastrouháme do mísy, polovinu na jemno, druhou polovinu na hrubo (polovinu můžeme třeba nahradit bramborami). Osolíme, necháme chvíli stát a usazenou tekutinu slijeme.
  • Do mísy přidáme k topinamburům očištěnou a nastrouhanou cibuli, prolisovaný česnek, majoránku, pepř, popř. dochutíme solí a vše promícháme.
  • Nakonec přidáme vejce a mouku, je-li směs řidší, mouky ještě trochu přidáme.
  • Olej na pánvi rozehřejeme a pečeme menší topinamburové „bramboráčky“ z obou stran pěkně do zlatova.
  • Olej z placiček necháme okapat na kuchyňském papíru. Podáváme horké, můžeme přidat zakysanou smetanu nebo bílý jogurt. 
Vytisknout