Go Back

Krémová polévka z topinamburů - doporučujeme (nejen) diabetikům!

Pavla Momčilová

Suroviny
  

  • 500 g očištěných topinamburů
  • 1 jarní cibule s natí
  • 1,2 l zeleninového vývaru nebo vody
  • 100 ml sladké smetany
  • bílý pepř, sůl, svazek pažitky

Postup
 

  • Dobře kartáčkem očištěné topinambury nakrájíme na kostičky. Pokud jsou topinambury starší, musíme je před vařením oloupat.
  • Vývar nebo vodu přivedeme k varu, vložíme kostičky topinamburů, nakrájenou cibulku i s natí a vaříme, až jsou topinambury měkké.
  • Stáhneme z ohně a přidáme sladkou smetanu ,pepř, sůl podle chuti a vše rozmixujeme. Nakonec doplníme krájenou pažitkou nebo i natí z jarní cibulky.

Poznámky

Náš tip: Topinambury můžeme přidávat do každé zeleninové i masové polévky stejně jako např. kedluben nebo brambor.
Vytisknout