Go Back

Dýňové gnocchi

Petra Matějková

Suroviny
  

  • 250 g dýňového pyré (vyrobíte ho z dužiny, kterou rozmixujete)
  • 200-250 g hladké mouky
  • 1 žloutek
  • ½ lžičky soli
  • muškátový oříšek
  • pepř
  • sůl

Postup
 

  • Všechny suroviny (mouku přisypáváme postupně) zpracujeme do měkkého nelepivého těsta a necháme chvíli odpočinout v lednici.
  • Pracovní plochu posypeme moukou a z těsta postupně tvarujeme tenké válečky o průměru cca 2 cm. Každý krájíme na malé kousky velikosti sousta a tvoříme z nich nočky (můžete si pomoci i vidličkou, kterou jednotlivé kousky lehce zmáčknete).
  • Noky vaříme v osolené vodě těsně pod bodem varu 3 – 5 minut, hotové jsou, jakmile vyplavou na hladinu. Děrovanou naběračkou vyndáme z vody a můžeme podávat.
  • Skvělé jsou s rajčatovou omáčkou, jakýmkoliv pestem nebo jen tak přelité máslem a posypané nastrouhaným sýrem.
Vytisknout