Patrik Rozehnal: Pochoutkový rok 2

Patrik Rozehnal: Pochoutkový rok 2
Foto: Pixabay

110 tradičních rodinných receptů na vynikající domácí jídla

Populární rozhlasový pořad Pochoutkový rok zveřejňuje oblíbené a po generace předávané rodinné domácí recepty, z nichž porota složená z Nadi Konvalinkové a šéfkuchařů Pavla Pospíšila a Jaroslava Sapíka vybírá nejchutnější kulinární skvosty.

Patrik Rozehnal: Pochoutkový rok 2
Foto: se souhlasem nakladatelství Radioservis, a. s.

Již předchozí stejnojmenná kuchařka se dočkala takové popularity, že se stala nejprodávanější knihou roku 2019 a 2020 ve vydavatelství Radioservis. Druhý díl pochoutkového bestselleru přináší tradiční, jednoduchá, i sváteční a nečekaně zajímavá jídla, s láskou chystaná z našich domácích surovin a s vděčností vůči předkům, od nichž pocházejí nebo jsou jimi inspirována. A věřte, že už při zběžném prohlížení se vám budou sbíhat chutě.

Pokrmy jsou rozděleny na slané a sladké a představují úžasné recepty počínaje zavináči, sulcem, sýrovými rohlíčky a dalšími předkrmy, aby pak pokračovaly přes chutné polévky k hlavním chodům. Z nich si lze vybrat varianty masitých jídel tradičních i novějších, jako je guláš, ražniči, svíčková z dýně, hovězí se šípkovou omáčkou, králík na smetaně, dančí karbanátky, sekaná, maminčino kuře na mrkvi, kachna nebo kapří výpečky a další tipy. Na své si přijdou i vegetariáni, kteří si pochutnají na hřibových karbanátcích, zelných šlíškách, kopřivovo-bršlicových bramborácích anebo dortové omáčce se svítkem. Za vyzkoušení rozhodně stojí i návod na podmáslový chléb.

V pochoutkovém roce na sladko nebudete vědět, z čeho dřív vybrat, zda borůvkovou bublaninu, punčové řezy, koláč s jablky nebo s tvarohem, kozičkový dezert, lačnou pýchu, trapštrúdl, baráčnické buchtičky, moravské koláčky, šumaváky, vdolky s povidly a další sladkosti, mezi nimiž jsou i miletínské modlitbičky, válečný dort „zázrak“, máslové stříkané pečivo, ořechové řezy tety Jarmilky a mnoho dalších laskomin. Každý recept s ingrediencemi a popsaným postupem provází barevná fotografie hotového jídla.

Na konec přidává k lepšímu každý z poroty i svoje oblíbené recepty, korunované závěrečným kávovým dortem. Ať vyzkoušíte kterýkoliv ze sto deseti skvělých a rodinnou tradicí osvědčených receptů, určitě si pochutnáte.

Zdroj: redakce – Dana Vondrášková, radioteka.cz

Další články z této rubriky

Jaké záliby měla císařovna Sisi?gutentor-overlay

Jaké záliby měla císařovna Sisi?

Odbornice na Sisi Dagmar Beňaková vám ve své nové knize Záliby císařovny Sisi tentokrát představí její nejrůznější koníčky – jak…
Jiří Šlitr – Doktor Klavírgutentor-overlay

Jiří Šlitr – Doktor Klavír

Více než dvacet let sbíral Lukáš Berný materiály, informace a fakta o životě Jiřího Šlitra. Díky tomu vznikl – oproti…

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*